nieuws

Homocafé Stonewall in Enschede heropend

Heropening homocafé Stonewall
Heropening homocafé Stonewall
In Enschede is zaterdagmiddag Café Stonewall heropend. De heropening van het homocafé aan de Walstraat werd verricht door het CDA-fractievooriztter Ayfer Koç.
In haar toespraak benadrukte het gemeenteraadslid het belang van de strijd tegen discriminatie in welke vorm dan ook. "Als jullie dat doen vanuit de homobeweging, doen wij dat vanuit de politiek." Ze noemde het feit dat Stonewall gerund wordt door vrijwilligers en zonder subsidie 'een knappe prestatie'.
Hoewel ze zelf niet tot de directe doelgroep behoort, zei Koç zich verbonden te voelen met de homoseksuele gemeenschap, omdat ze weet wat het is om tot een minderheid te behoren. Ze is als negenjarige Turkije ontvlucht, omdat ze behoorde tot de christelijke minderheid. Ze onderstreepte het belang van het café: "Er is niets belangrijker dan een plek, waar je je veilig, welkom en thuis voelt."
Café Stonewall werd in 1989 geopend door de Stichting Homo Huisvesting Twente en nu grondig verbouwd. Met de heropening werden de festiviteiten rond het 25-jarig bestaan ingeluid. In de afgelopen jaren is het café uitgegroeid van een meer besloten soos tot een modern café, waar niet alleen homo’s en lesbiennes welkom zijn.
Meer over Stonewall zondagavond om 18.30 uur in het Radio Oost-programma De Roze Golf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.