nieuws

Hardenberg zonder stroom door brand in elektriciteitskast, hulpdiensten alert

Door een brand in een elektriciteitskast in Hardenberg zit een groot deel van de gemeente zonder stroom.
Het gaat om een elektriciteitskast aan De Stelling. De brand brak om kwart voor vier uit en is intussen uit. Er is onmiddellijk alarm geslagen omdat door de stroomuitval de veiligheid in het geding komt. Zo doen de verkeerslichten het niet meer, net als elektrische deuren en liften en alarminstallaties. De stroomstoring betreft Hardenberg, Beerze, Mariënberg en Bergentheim.

Ongemak, geen gewonden

Winkels zijn ontruimd en gesloten. Het shantykorenfestival dat in het centrum van Hardenberg werd gehouden, is door de stroomstoring verder afgelast. Het ziekenhuis ging onmiddellijk over op noodstroom. Daar profiteren de verkeerslichten van het ziekenhuis van.
Er zaten twee mensen vast in een lift, één in het stadhuis en de ander in het ROC. De man uit het ROC is na zijn bevrijding voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. 

Twee stations uitgevallen

Netbeheerder Enexis probeert de storing te verhelpen, maar kan nog niet zeggen hoe lang dat gaat duren. "Het gaat om een brand dus dat is niet zomaar hersteld", aldus een woordvoerder. De storing kon zo omvangrijk worden doordat het station dat de stroomvoorziening van het brandende station moest overnemen het ook begaf. Die is inmiddels weer opgestart.
Mogelijk duurt de storing tot laat in de avond. Voor de inwoners van de gemeente lijkt het op dit moment de grootste zorg of ze de wedstrijd Nederland tegen Costa Rica wel kunnen zien.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.