nieuws

Ziekenhuis Hardenberg: "Alles onder controle tijdens stroomstoring"

De stroomstoring in Hardenberg heeft geen problemen veroorzaakt bij het Röpcke-Zweers Ziekenhuis daar, zo meldt het ziekenhuis. "Alles was van begin tot eind onder controle", zegt Refik Kaplan, voorzitter van de medische staf.
Door een brand in een schakelstation op bedrijventerrein Haardijk zaten 12.000 aansluitingen sinds kwart voor vier vanmiddag plotseling zonder stroom. Het ziekenhuis heeft een noodaggregaat, dat de stroomvoorziening onmiddellijk overnam. Daarna is volgens protocol een crisisteam bijeen geroepen.
Dienstoende specialisten, OK-team, medewerkers technische dienst en ICT zijn naar het ziekenhuis gekomen voor overleg, ook werden extra ambulances klaargezet. Artsen hebben de toestand van patiënten gecheckt en de technische mensen hebben de apparatuur gecontroleerd.
Volgens het ziekenhuis heeft de stroomstoring geen nadelige gevolgen gehad voor cliënten en is de patiëntenzorg in het ziekenhuis en in de locaties voor ouderenzorg van de Saxenburgh Groep in Hardenberg nooit in gevaar geweest. Sinds ongeveer kwart over zes was de stroomstoring in Hardenberg verholpen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.