nieuws

Overwinning Oranje op Costa Rica uitbundig gevierd in Overijssel

De overwinning van het Nederlands elftal is vannacht in Overijssel uitbundig gevierd. Onder meer in Enschede was het groot feest op de Oude Markt waar duizenden mensen de wedstrijd volgden op een groot scherm. Maar ook in Deventer en Almelo werd het bereiken van de halve finale gevierd.
In Enschede was de rotonde op de Haaksbergerstraat in de buurt van ziekenhuis MST opnieuw ook middelpunt van de feestvreugde. Honderden mensen vierden daar een feestje. Op De Oude Markt barstte een waar volksfeest los na de zege van het Nederlands elftal.
Ook op het Binnenhof in Wierden werd de overwinning gevierd. De politie spreekt over een geslaagd feest ondanks twee aanhoudingen. Of er in andere plaatsen nog aanhoudingen zijn verricht, is niet bekend.
In Borne was direct na de wedstrijd kort maar hevig vuurwerk te zien in de lucht. Ook het Amaliaplein in Almelo was er de ontlading nadat Tim Krul de vierde penalty van Costa Rica stopte. Het was zijn tweede redding en omdat de Nederlanders alle penalty's hadden benut hoefde Huntelaar niet meer in actie te komen. Het betekende een vreugde-explosie in veel huiskamers in Overijssel.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.