nieuws

PvdA Overijssel stelt vragen over mannenclub Twente Board

Politieke vragen over mannenbolwerk Twente Board
Politieke vragen over mannenbolwerk Twente Board
Gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel moet zich verantwoorden voor de samenstelling van de Twente Board. De PvdA in de Provinciale Staten vraagt daar om.
De Twente Board bestaat uit een groep van topmensen uit het openbaar bestuur, bedrijfsleven en onderwijs die zich gaat inzetten voor meer werkgelegenheid in Twente. Afgelopen vrijdag is de eerste vergadering geweest. Daar bleek dat de groep alleen uit mannen bestaat onder wie gedeputeerde Rietkerk.

Tenkink steunt Dijksma in haar kritiek

PvdA-Statenlid Tenkink stelt dat die samenstelling te eenzijdig is en geen afspiegeling is van de samenleving. Hij steunt daarmee staatssecretaris Dijksma die zich er zaterdag al kritisch over uitliet op Twitter. Zij spreekt van 'archaïsch' en 'niet van deze tijd'.
"Er zijn legio buitengewoon getalenteerde Twente topvrouwen die actief zijn in de samenleving en geschikt zouden zijn voor de Twente Board. Wij horen graag van de gedeputeerde waarom zij desondanks niet van de partij zijn", aldus Tenkink.
Hij wil van de gedeputeerde weten of er Twentse topvrouwen zijn benaderd en of er actie wordt ondernomen om alsnog vrouwen in de Twente Board te krijgen. Dijksma gaf op Twitter al een voorzet door enkele namen te noemen waaronder die van Ellen Lesscher van Randstad en Sylvia Tragter van Tad Tours.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.