nieuws

Stadsgesprek in Zwolle over invulling Zwarte Piet

Ook in Zwolle discussie over Zwarte Piet
Ook in Zwolle discussie over Zwarte Piet
Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam over Zwarte Piet, organiseert de PvdA in Zwolle een stadsgesprek over de invulling van de Zwolse Zwarte Piet.
Ook in Zwolle is er discussie en is het nog niet duidelijk hoe de rol van de Zwolse Zwarte Piet moet worden ingevuld. De PvdA wil de diverse meningen die in de stad leven deze zomer bij elkaar brengen in de vorm van een stadsgesprek, om zo tot een gezamenlijke aanpak te komen, zonder dat daar een rechter aan te pas komt. De resultaten van het stadsgesprek worden aangeboden aan de gemeenteraad.

Wel of niet te maken met racisme?

Het stadsgesprek vindt plaats op woensdag 20 augustus. Rapper Glenn de Randamie van Typhoon is er bij omdat hij grote moeite heeft met Zwarte Piet: "Zwarte Piet is ontstaan in een tijd dat slavernij nog bestond en zwarte mensen voor minder werden gezien. Wie zegt me dan dat het niets te maken heeft met racisme? Wat mij betreft stoppen we gewoon met de schmink."
Meine Boonstra van het Sinterklaasmuseum is ook bij het stadsgesprek, hij begrijpt de discussie niet: "Zwarte Piet heeft niets te maken met het slavernijverleden. Mensen weten te weinig over de herkomst. Het is gewoon een frivool figuur dat wat mij betreft kan blijven zoals hij nu is."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.