nieuws

Deventer Ziekenhuis maakt meer ruimte voor darmonderzoek

Deventer Ziekenhuis
Deventer Ziekenhuis
Het Deventer Ziekenhuis is begonnen met een interne verbouwing. Er komt onder meer voor darmonderzoek een extra onderzoeksruimte en een grote uitslaapkamer.
Het ziekenhuis in Deventer heeft al langere tijd te maken met een stijgend aantal onderzoeken en behandelingen van maag-, darm- en leveraandoeningen. Daarbij veroorzaakt ook het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker toenemende druk op de beschikbare ruimte. Het ziekenhuis heeft vorig jaar al meer dan 3000 darmonderzoeken gedaan. De verwachting is er in 2014 nog enkele honderden bijkomen. Die groei was vooraf niet voorspeld.

Weinig overlast

De verbouwing levert weinig overlast op voor patiënten. In de zomer is het relatief rustig en de patiënten verhuizen voor het uitslapen na een ingreep onder narcose tijdelijk naar een andere ruimte. Eind oktober moeten de vierde scopiekamer en de grote uitslaapkamer klaar zijn. Deze week is er ook een nieuwe maag-, darm- en leverspecialist aan het werk gegaan en zijn er vier extra verpleegkundigen bijgekomen.

Röpcke-Zweers heeft voldoende capaciteit

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg laat weten genoeg capaciteit te hebben voor de extra toeloop van mensen die via het bevolkingsonderzoek in het ziekenhuis komen voor nader onderzoek. De Saxenburgh Groep heeft met de uitbreiding vorig jaar op tijd geanticipeerd op de extra toeloop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.