nieuws

Wavin Hardenberg heeft weer stroom, oorzaak stroomstoring wordt onderzocht

Enexis
Enexis
Leidingfabrikant Wavin in Hardenberg heeft sinds maandagochtend half negen weer stroom. Dat meldt netwerkbeheerder Enexis. Wavin was de laatste stroomgebruiker die na de storing van afgelopen weekend nog zonder stroom zat. Naar de oorzaak van de stroomstoring en de voorafgaande brand in een stroomkast wordt onderzoek gedaan, aldus Enexis.
Een woordvoerder van Wavin bevestigt dat er weer stroom is en meldt dat de systemen van het bedrijf in volgorde worden opgestart. Over de omvang van de schade die het bedrijf heeft opgelopen, is nog niets bekend.
Afgelopen weekend brak er brand uit in een stroomkast. Wavin was direct aangesloten op deze kast en kon daardoor, in tegenstelling tot het overgrote deel van Hardenberg, niet snel weer van stroom worden voorzien. Er zijn maandag nog veel monteurs van Enexis aan het werk om het netwerk te repareren en de oorzaak van de stroomstoring en de brand te achterhalen. De netwerkbeheerder vermoedt dat de reparatiewerkzaamheden enkele weken in beslag gaan nemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.