nieuws

Drie stellen trouwen tijdens StrongmanRun Hellendoorn

Trouwen tijdens StrongmanRun
Trouwen tijdens StrongmanRun
Maar liefst drie sportieve stellen trouwen met elkaar tijdens de StrongmanRun in en rond Hellendoorn op zondag 7 september. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt. Volgens de organisatie is het de eerste keer in Nederland dat er tijdens een hardloopwedstrijd of obstaclerun het ja-woord wordt gegeven.
De route van de 21 kilometer lange hardloopwedstrijd met hindernissen loopt langs twee trouwlocaties. Twee stellen trouwen bij café De Budde in Nijverdal, het derde stel trouwt bij De Wilgenweard, ook in Nijverdal. Bij alle huwelijken staan de ambtenaren van de burgerlijke stand klaar om het huwelijk te voltrekken op het moment dat de echtelieden aankomen. Voorwaarde voor de huwelijksvoltrekking is dat zowel bruid als bruidegom  daadwerkelijk van start zijn gegaan en het parcours ook daadwerkelijk afleggen.
Opmerkelijk detail: vlak voor de plechtigheid moeten bruid en bruidegom nog een pittig obstakel bedwingen. In hoeverre het ja-woord zelf nog een hindernis is, zal pas duidelijk worden op de dag zelf.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.