nieuws

Decaan Stenden Hogeschool over dode student Haaksbergen: "Ik heb gefaald"

Decaan Wouter Hensen van Stenden Hogeschool
Decaan Wouter Hensen van Stenden Hogeschool
"Ik heb gefaald." Dat zegt decaan Wouter Hensen van de Stenden Hogeschool in Zuid-Afrika, in een tv-reportage over het overlijden van een student uit Haaksbergen. Op de beelden is te zien dat de student overvloedig veel alcohol drinkt, daar zelfs toe gedwongen wordt, terwijl hij duidelijk al behoorlijk veel alcohol heeft gedronken.
Dat de barman niet gewaarschuwd of ingegrepen heeft, is onbegrijpelijk volgens Hensen: "Als barman ben je verantwoordelijk voor het welzijn van jouw gast." Op de vraag van de interviewster, of het hoofd van de school dan niet verantwoordelijk is voor de barman, zegt hij: "Ik heb daar gefaald. Deze student runde de bar voor het tweede jaar. Ik had geen reden om aan te nemen dat hij zo onverantwoordelijk was."

Maatregelen op school

De bar op de campus van de Stenden Hogeschool is volgens de decaan op de campus geplaatst, omdat hij gelooft dat het beter is om drinkende studenten dichtbij te houden. Hensen zegt dat er na de dood van de student uit Haaksbergen op de hogeschool meer maatregelen genomen worden om studenten beter bewust te maken van de gevolgen van alcohol.
Met de barman in kwestie, gaat het volgens Hensen niet goed. Hij vertelt in de tv-reportage dat de barman is opgenomen in het ziekenhuis omdat gevreesd werd dat hij zich van zijn leven zou beroven. Hij zou volledig zijn ingestort. Of hij vervolgd wordt voor zijn acties, is niet duidelijk; het politieonderzoek is nog niet afgerond.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.