nieuws

Overijsselse lunchrooms zijn in orde, alleen onvoldoende voor zaak in Enschede

Lunchroom Nijverdal
Lunchroom Nijverdal
Buiten de deur even een broodje eten is hier in Overijssel een veilige aangelegenheid. De lunchrooms in de provincie haalden afgelopen jaar bij horeca-inspecties zo goed als allemaal een voldoende, blijkt uit de inspectierapporten die de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) vandaag openbaar maakte.
De provincie telt 66 lunchrooms: daarvan scoorden er 40 op alle punten een voldoende en werden er 25 niet gecontroleerd in de afgelopen 12 maanden. Slechts één lunchroom haalde dus geen voldoende: De Fresh Corner in Enschede haalde op twee van de drie onderdelen een onvoldoende, op hygiëne en omgang met voedsel.

Geen verscherpt toezicht

Bijna tweederde van alle broodjeszaken in Overijssel kreeg het afgelopen jaar een inspectie over de vloer. Dat zijn er relatief iets meer dan in de rest van het land, waar de NVWA 56 procent van alle zaken controleerde.
In heel Nederland zijn er 32 van de 878 gecontroleerde lunchrooms beoordeeld met een 'oranje'; dat betekent dat wel degelijk iets serieus mis is, maar dat er nog geen reden is voor een verscherpt toezicht, aldus de NVWA. Dat zou de score 'rood' opleveren, maar dat is nergens in Nederland aan de hand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.