nieuws

Onderzoek Deventer moordzaak heropend, genoeg redenen voor nieuw onderzoek

De Deventer moordzaak wordt heropend. Dat heeft de Hoge Raad bekendgemaakt.
Advocaat-generaal Aben geeft gehoor aan het verzoek tot nieuw onderzoek van de advocaten Knoops en Acda. Volgens de advocaten kan aanvullend onderzoek nieuwe feiten opleveren die mogelijk tot herziening van de zaak kunnen leiden.
Het nieuwe onderzoek richt zich op het bewijsmateriaal op de blouse van het slachtoffer, het gsm-verkeer tussen de veroordeelde en het slachtoffer en het moment van overlijden van het slachtoffer. Er zijn twijfels over eerdere conclusies ontstaan.

Nieuwe feiten

Begin juni bleek dat het herzieningsonderzoek naar de Deventer moordzaak een aantal nieuwe feiten heeft opgeleverd. Een getuige-deskundige heeft daarom inmiddels een belastende verklaring tegen Ernst Louwes ingetrokken. Louwes werd in 2000 veroordeeld voor de moord op de Deventer weduwe Wittenberg.
Louwes heeft altijd ontkend dat hij de weduwe vermoord heeft. Hij werd door de rechtbank vrijgesproken, in hoger beroep alsnog veroordeeld, door de Hoge Raad opnieuw vrijgesproken maar door het gerechtshof in Den Bosch uiteindelijk toch veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Louwes zat zijn straf uit en strijdt voor eerherstel. Vorig jaar werd het verzoek om een herzieningsonderzoek ingediend, dat nu dus nieuwe feiten oplevert.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.