nieuws

Scheidsrechter Björn Kuipers: WK was een fantastische belevenis!

"Het was een fantastische belevenis!" Dat zei scheidsrechter Björn Kuipers bij aankomst op Schiphol over het WK in Brazilië. Kuipers floot drie wedstrijden, maar door het succes van Oranje krijgen de Oldenzaler en zijn team geen wedstrijden meer toegewezen door de FIFA. Rond het middaguur kwamen ze weer aan in Nederland.
"Het is echt zuur, maar dit is wel een verdomd goede reden om uit het toernooi gezet te worden", zegt Kuipers, verwijzend naar de plek bij de laatste vier van het Nederlands elftal. Kuipers kijkt positief terug op de wedstrijden die hij en zijn team hebben begeleid. "Ik ben tevreden en trots op wat we bereikt hebben."

Vooral positieve reacties

In de groepsfase floot Kuipers de wedstrijden Engeland-Italië en Frankrijk-Zwitserland. In de achtste finales had hij de leiding over Colombia-Uruguay. Na die wedstrijden kreeg Kuipers voornamelijk positieve reacties. Zijn naam was al met potlood op het formulier voor de WK-finale geschreven, maar Oranje stond hem dus in de weg.
Toch is er nog een kans dat Kuipers en zijn team zondag tijdens de WK-finale in Rio de Janeiro zijn. "Als supporter. Als Nederland de finale haalt, gaan wij weer terug naar Brazilië om de finale als supporter bij te wonen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.