nieuws

Nieuwe N35 Wierden-Nijverdal langs spoor en door waterwingebied Vitens

N35 tussen Nijverdal en Wierden
N35 tussen Nijverdal en Wierden
De geplande, verdubbelde N35 tussen Wierden en Nijverdal komt langs het spoor en door een waterwingebied van Vitens, als het aan provincie, regio, gemeenten en Rijkswaterstaat ligt. Zij hebben zich verenigd in een stuurgroep, die vorige week haar voorkeur voor de zogenoemde noordelijke variant heeft uitgesproken.
Waterwinbedrijf Vitens is voorlopig akkoord met het voorstel, omdat uit proefboringen blijkt dat het waterwingebied bij Wierden opgeschoven kan worden.

Duidelijkheid in het najaar

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu buigt zich in het najaar over de plek waar de nieuwe, verdubbelde N35 tussen Wierden en Nijverdal komt te liggen. Vast staat in elk geval dat de weg twee banen met twee rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen krijgt.
Naast een noordelijke variant langs het spoor en door het waterwingebied is ook gesproken over een zuidelijke variant die dicht bij de huidige N35 zou komen te lopen. Omwonenden keerden zich enige tijd geleden tegen deze variant, omdat in dat geval veel meer woningen gesloopt zouden moeten worden.

Gevolgen opschuiven waterwingebied voor zuivering

Volgens een woordvoerster van Vitens wordt de komende tijd onderzocht in hoeverre waterwininstallaties aangepast moeten worden als het waterwingebied opgeschoven wordt. Uit proefboringen op alternatieve locaties in de omgeving is volgens haar gebleken dat daar meer ijzer en mangaan in het water zit, iets waar bij de waterzuivering rekening mee gehouden moet worden.
Eind dit jaar moet de voorkeur van de minister bekend zijn, waarna volgend jaar de plannen worden uitgewerkt. De aanleg van de weg moet in 2017 beginnen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.