nieuws

Zeer grote concentratie teken in zeven gemeenten in Overijssel

Tekenbeet
Tekenbeet
In zeven gemeenten in Overijssel is de concentratie teken erg groot. Dat blijkt uit een kaartje die de stichting Tekenbeetziekten heeft gepubliceerd. Het gaat om de gemeenten Losser, Oldenzaal, Dinkelland, Rijssen-Holten, Wierden Olst-Wijhe en Staphorst.
Met uitzondering van de gemeente Kampen is de concentratie teken in de rest van Overijssel groot, waardoor de kans op een tekenbeet groter dan gemiddeld is. In de gemeente Kampen is de concentratie teken gering, aldus de stichting Tekenbeetziekten.
Mensen die door een teek worden gebeten, lopen de kans om de ziekte van Lyme op te lopen. De kans op een tekenbeet is sowieso groter in Overijssel, omdat er in vergelijking met andere provincies veel mensen buiten werken en er veel buiten gerecreëerd wordt.
Bij een natuurcamping aan de Hooidijk in Ootmarsum zijn schapen ingezet als lokmiddel voor teken. De schapen moeten al lopend de teken opvangen en meenemen uit het gebied. Het initiatief moet bijdragen aan onderzoek tegen de ziekte van Lyme.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.