nieuws

Cel voor schieten op politie tijdens achtervolging door Salland

Cel voor schieten op agenten
Cel voor schieten op agenten
Twee mannen uit Arnhem zijn veroordeeld tot vijf jaar cel voor het schieten op politieagenten tijdens een wilde achtervolging door Salland en het voorbereiden van een woningoverval. Een 17-jarige jongen kreeg twee jaar jeugddetentie opgelegd. De zaak tegen een andere minderjarige moet nog worden behandeld.
Vorig jaar oktober gingen twee agenten af op een melding dat er een auto met vier personen stilstond op de parkeerplaats van de voetbalvereniging in Schalkhaar. Toen de politieauto het terrein opdraaide, reed de auto snel weg. In een achtervolging op hoge snelheid is er vanuit de auto op de politieauto geschoten. De agenten bleven ongedeerd.
Uiteindelijk wisten de vier mannen in hun auto te ontkomen. Die auto werd later in Mariënheem leeg teruggevonden. Twee verdachten konden worden opgepakt in Raalte en twee anderen in Haarle.

Strafverzwarend

De rechtbank woog als strafverzwarende omstandigheden mee dat de mannen meermalen hebben geschoten op agenten tijdens de uitoefening van hun werk. Daarnaast hadden de drie een woningoverval voorbereid in Schalkhaar, die door het optreden van de politie niet heeft plaatsgevonden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.