nieuws

Minister Bussemaker signeert vijfde I-Mast bij Thales in Hengelo

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft gisteren de vijfde en laatste zogeheten I-Mast bij Thales in Hengelo gesigneerd.
Door de levering van deze laatste I-Mast aan de marine sluit Thales een periode van negen jaar af waarin in totaal vijf I-Masten zijn geleverd. In deze I-Mast zijn alle sensoren en randapparatuur geïntegreerd die marineschepen aan boord hebben. Met de opdracht is in totaal 180 miljoen euro gemoeid. Directeur Gerben Edelijn van Thales: "Dit is een belangrijk moment in het patrouillevaartuigenprogramma. We zijn er trots op nu ook het laatste schip in de reeks van de vier patrouilleschepen van de marine van hightech ‘oren en ogen’ te kunnen voorzien."
Thales ziet de toekomst positief tegemoet en is daarom dringend op zoek naar technisch hoger geschoold personeel. Het werkbezoek van minister Bussemaker stond daarom ook in het teken van het stimuleren van techniek onder jongeren, maar ook onder vrouwen. Minister Bussemaker: "Het is daarom belangrijk dat we in het onderwijs op jonge leeftijd kijken naar waar talenten van jongeren liggen. Dat kan alleen als bedrijven laten zien wat ze te bieden hebben, zoals hier bij Thales."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.