Vakbond CNV noemt ontslagen Wärtsilä Zwolle "stevig besluit"

"Het is een stevig besluit." Zo noemt woordvoerder Vos van vakbond CNV het besluit van scheepsmotorenfabrikant Wärtsilä om in Zwolle 149 arbeidsplaatsen te schrappen. Vanwege de vakantieperiode kunnen pas vanaf half augustus inhoudelijke gesprekken met het bedrijf en de werknemers worden gevoerd, waardoor de bond verder niet inhoudelijk kan reageren op het nieuws.

"We snappen dat half augustus nog ver weg lijkt, maar door de vakantieperiode kan het niet eerder", aldus Vos. "Dan kunnen we ook pas inhoudelijk in gesprek met de mensen van Wärtsilä en met de Ondernemingsraad. Maar ik begrijp dat het voor de werknemers natuurlijk erg vervelend is om vlak voor de vakantie dit nieuws te krijgen, ook omdat niet duidelijk is wie wel en wie niet zijn baan kwijtraakt."

Wärtsilä wil in Zwolle een nieuw bedrijf opzetten dat zich gaat richten op motoren die aan het einde van hun levenscyclus zijn maar nog wel gebruikt worden. Daarnaast wordt een deel van de organisatie van Wärtsilä gecentraliseerd in Finland en Italië.

Meer over dit onderwerp:
Wärtsilä Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren