nieuws

Oprichter motorclub Satudarah Enschede niet op vrije voeten

Kopman motorclub Satudarah Enschede niet op vrije voeten
Kopman motorclub Satudarah Enschede niet op vrije voeten
De rechtbank in Almelo heeft vandaag besloten dat het voorarrest van de oprichter van motorclub Satudarah Chapter Eastside in Enschede, Michel B., verlengd wordt.
De advocate van B. vroeg de rechtbank om vrijlating, maar die besloot dat de in Ahaus wonende man in ieder geval tot aan de regiezitting op 30 september aanstaande achter de tralies blijft. De belangrijkste reden volgens de rechtbank is de grote kans op herhaling van strafbare feiten.
Michel B. werd in december vorig jaar op verzoek van de Nederlandse justitie door de Duitse politie aangehouden in zijn woning in Ahaus en uitgeleverd. Het Openbaar Ministerie verdenkt B. en enkele andere leden ervan dat ze zich op grote schaal bezig hielden met het witwassen van crimineel geld en afpersing van ondernemers uit de beveiligingsbranche. Daarnaast zouden er vuurwapens geleverd zijn aan de Duisburgse tak van de motorclub.
Wanneer de inhoudelijke behandeling van de strafzaak aan de orde komt is nog onduidelijk. 30 september is in ieder geval een groot deel van de dag ingeruimd om te bekijken welke onderzoeken er nog nodig zijn voordat het dossier in de zaak klaar is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.