nieuws

Almelo neemt strenge maatregelen voor voetbalfeest in de stad

Wij houden van Oranje
Wij houden van Oranje
De politie en de gemeente Almelo willen woensdagavond geen glas, blik, petflessen en vuurwerk zien tijdens het voetbalfeest rondom de WK wedstrijd Nederland - Argentinië op het Prinses Catharina Amaliaplein
Op de toegangswegen om het evenementengebied worden hekken geplaatst om het af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De festiviteiten rondom de wedstrijd van het Nederlands elftal afgelopen zaterdag zijn volgens politie en de gemeente Almelo zijn over het algemeen goed verlopen. Dit is aanleiding voor gemeente en politie om voor de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië dezelfde maatregelen in te zetten. Café De Stam en de Almelose Skihut worden inclusief het Amaliaplein worden aangewezen als evenementengebied.

Voor de wedstrijd worden bezoekers op de toegangswegen naar Amaliaplein gecontroleerd op het bezit van glas, blik, petflessen en vuurwerk. Het bezit hiervan is tijdens het evenement verboden. Ook wordt paal en perk gesteld aan het vieren van het overwinningsfeest in een auto. Hard rijden, mensen die uit auto’s hangen, voetgangers op de weg, toeteren en gevaarlijke situaties worden na half drie 's nachts bestraft door de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.