nieuws

GroenLinks in Kampen boos over aanvraag sloopvergunning schoolgebouw

Historisch schoolgebouw aan Boven Nieuwstraat
Historisch schoolgebouw aan Boven Nieuwstraat
GroenLinks in Kampen is boos over de sloopaanvraag die de gemeente gepubliceerd heeft voor het slopen van het historische schoolgebouw aan de Boven Nieuwstraat in het centrum van de stad. Volgens de partij gaat die sloopaanvraag in tegen afspraken die gemaakt zijn met het college.
Het gebouw maakt deel uit van het Van Heutszcomplex, het was jarenlang in gebruik bij de academies. Sinds 2011 wordt al gepraat over een mogelijke sloop. De Monumentenraad en Stichting Stadsherstel Kampen hebben volgens GroenLinks toen gepleit voor behoud, vanwege de monumentale waarde van het pand.

"We maken niet voor niets afspraken"

Wat GroenLinks vooral dwars zit is dat het college in 2011 beloofde dat er op een later moment gepraat zou worden over een mogelijke sloop binnen de raad, voordat er stappen ondernomen zouden worden. Fractievoorzitter Nieke Jansen: "Schandalig, was mijn eerste reactie bij het lezen van De Brug. We maken niet voor niets afspraken."
"Ik heb het college in een brief laten weten dat we ontstemd zijn over deze gang van zaken en heb gevraagd om opschorting. We willen dat er eerst in de raad over het schoolgebouw wordt gesproken voordat de sloopaanvraag afgehandeld wordt. Als het aan GroenLinks ligt, blijft dit karakteristieke pand staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.