nieuws

TwentseWelle in Enschede laat bezoekers eigen expositie maken

Museum TwentseWelle in Enschede laat bezoekers een eigen tentoonstelling samenstellen, die ook in het museum te zien is.
Vanaf oktober kunnen mensen op de website mixmatchmuseum.nl tentoonstellingen samenstellen voor zes bekende musea in Nederland. Naast TwentseWelle gaat het ook om het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Boerhaave in Leiden en het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Beste voorstellen te zien tijdens Museumweek

Op de site kunnen bezoekers in de collecties van de musea duiken en een expositie naar eigen smaak samenstellen. De enige voorwaarde die de musea stellen, is dat er een goed verhaal achter moet zitten. De beste tentoonstellingsvoorstellen zijn uiteindelijk gedurende twee maanden te zien vanaf de Museumweek 2015 in april.
Het publiek kan kiezen uit 300 items die de conservatoren van de deelnemende musea hebben geselecteerd. Hieronder zijn ook voorwerpen en kunstwerken die zelden of nog nooit te zien waren. Bezoekers kunnen daardoor ook ervaren met wat voor dilemma's en beperkingen de professionals dagelijks te maken hebben bij de presentatie van de vaak kwetsbare stukken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.