nieuws

Opnieuw actie tegen ontslagen thuiszorg Steenwijkerland

De protestbijeenkomst in Steenwijkerland
De protestbijeenkomst in Steenwijkerland
Vakbond en personeel gaan opnieuw actie voeren tegen de ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijkerland, Emmeloord en Urk. Dat meldt Omroep Flevoland.
Al eerder werd in Steenwijkerland actie gevoerd, dat was eind juni. Zo'n tachtig thuiszorgmedewerkers protesteerden toen tegen hun ontslag. In totaal verliezen ruim 360 medewerkers hun werk. Dat komt omdat gemeenten minder geld vanuit het Rijk krijgt en nu een andere oplossing voor thuiszorg hebben bedacht.
De ontslagen mensen kunnen zich als zzp-er gaan melden. De gemeente zoekt dan cliënten voor hen. Maar die zien daar ze niets in.
Gisteren waren medewerkers van de Zorggroep bij het ledenberaad van de vakbonden CNV en Abvakabo in Emmeloord. Op die bijeenkomst waren tachtig leden afgekomen. Daardoor verliezen honderden mensen hun baan.
De bonden hebben aan de gemeenten laten weten dat ze willen dat het personeel een jaar langer in dienst blijft, tot eind 2015. Ze zijn bang dat de gemeenten een beslissing over het zomerreces heen tillen en dat medewerkers langer in onzekerheid zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.