Nieuws

Ieder kwartier vier prikken in pop-up vaccinatielocatie Raalte

Er kan sinds vanmorgen ook gevaccineerd worden in Raalte. Op de Domineeskamp staat sinds kort de pop-up vaccinatietrailer van de GGD IJsselland. De komende twee weken kunnen inwoners van de regio Raalte daar terecht voor hun spuit tegen het coronavirus.
De eerste bezoekers van de pop-up locatie stonden al een half uur voor openingstijd voor de deur te wachten. Volgens projectmanager Gerda Curfs van de GGD een teken dat de bereidheid in IJsselland behoorlijk hoog ligt. "De komende twee weken prikken wij iedere dag 110 mensen op deze locatie. Ieder kwartier kunnen vier mensen naar binnen om hun vaccinatie te halen," aldus de projectmanager.
Lang kunnen de Raaltenaren niet bij de pop-up locatie terecht, want op 16 juni zal de trailer worden verplaatst naar buurgemeente Olst-Wijhe. Op de parkeerplek van het gemeentehuis kunnen daar de inwoners van Olst-Wijhe hun prik komen halen. Vervolgens keert de pop-up locatie weer even terug naar Raalte om de gevaccineerde mensen te voorzien van hun tweede spuit.

Moderna

Op de vaccinatielocatie in Raalte wordt gebruik gemaakt van het Moderna vaccin. Het vaccin is gebruiksvriendelijker dan andere vaccins, waardoor het meer geschikt is voor het gebruik in pop-up locaties aldus de organisatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.