nieuws

Noodkreet asiel Enschede: met spoed pleeggezinnen voor kittens nodig

Dierenopvangcentrum Enschede zit met de handen in het haar; ze zoekt met spoed pleeggezinnen voor de hoeveelheid kittens die plotseling binnenkomen.
Het zijn er niet meer dan in eerder jaren, maar wel meer in één keer. "Na een rustige aanloop komen nu voor de vakantie ineens heel veel nestjes tegelijk binnen. Alleen gistermiddag al veertien kittens," aldus een woordvoerster van het dierenopvangcentrum.
Het gaat dan om dieren die worden gevonden in schuurtjes en boten die voor de vakantie weer worden geopend en gebruikt. "En dan zien ze ineens een nestje met jonge katjes." Ook zijn er mensen die hun kat met kittens van de hand doen omdat ze er in verband met hun vakantie niet voor kunnen zorgen.
Het opvangcentrum kan de kittens niet zelf opvangen, omdat bij de aanwezigheid van veel katten het infectiegevaar te groot is; daar zijn de enkele dagen oude kittens niet tegen bestand. Een pleeggezin kan om die reden ook maar één nestje laten opgroeien. Het Dierenopvangcentrum Enschede kan wel tien nieuwe pleeggezinnen gebruiken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.