Inspectie Gezondheidszorg tikt zorgbedrijf in Enschede op de vingers

Het Enschedese zorgbedrijf Kristal Welzorg is op de vingers getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat blijkt uit een inspectierapport, waarin geconcludeerd wordt dat het bedrijf eerder dit jaar niet aan verschillende voorwaarden voldeed.

De inspectie bracht in maart een bezoek aan het bedrijf. Uit het rapport blijkt onder meer dat het bedrijf geen volledig zorgplan had en dat geen afspraken waren vastgelegd met onder meer artsen, apothekers en andere zorginstellingen. Verder was er geen opleidingsplan, klachtenregeling en opleidingsplan. Ook bleek dat in maart zestig tot zeventig procent van de medewerkers geen zorgopleiding had. TV Enschede FM meldt dat directeur Van der Heijden van Kristal aangeeft dat zijn bedrijf inmiddels aan de voorwaarden voldoet.

Kristal Welzorg is dit jaar opgestart en levert ondersteuning en begeleiding van gehandicapten, thuiszorg en welzijnswerk voor ouderen. De organisatie is ontstaan door een overname na het faillissement van Zorggroep Medelanders. Het bedrijf richt zich op zorg voor allochtone Nederlanders.

Meer over dit onderwerp:
IGZ inspectie Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren