nieuws

Voorkom een kater na je vakantie: 11 tips tegen woninginbraak

Inbrekers gaan niet met vakantie
Inbrekers gaan niet met vakantie
Nu de vakantieperiode is aangebroken, zullen veel mensen hun huis verruilen voor een tent, caravan of vakantiehuisje. De ideale mogelijkheid voor inbrekers om een bezoek te brengen aan het lege huis.
De politie geeft op internet en via social media tips om je huis zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers. Natuurlijk moet je er altijd voor zorgen dat ramen en deuren goed dicht zitten, maar er zijn meer dingen waar de vakantieganger op moet letten.
1. Vraag de buren om je huis in de gaten te houden.
2. Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op jouw oprit parkeren.
3. Vraag een familielid om op het huis te passen.
4. Staan er planten in de vensterbank? Laat ze tijdens de vakantie staan en vraag of iemand ze water geeft.
5. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting.
6. Laat de post ophalen en uit het zicht leggen.
7. Laat geen volle vuilniszakken bij het huis achter.
8. Zet de fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
9. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar je met vakantie bent. Zorg ervoor dat ze in geval van nood je woning in kunnen.
10. Maak geen melding op social media van je vakantie. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
11. Als de caravan wordt ingeladen, doe dat dan op een parkeerplaats dichtbij huis, niet op de oprit. Inbrekers fietsen vaak door de wijk om potentiële nieuwe projecten uit te zoeken. Een caravan ergens anders inpakken, kan de dief de dief in verwarring brengen.
De politie wil ook wel een oogje in het zeil houden, maar dan moet je wel een formulier invullen. Let op: dit geldt alléén voor de inwoners van de gemeente Hardenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.