nieuws

Adviesroute landbouwverkeer Hengelo na dodelijk ongeluk Deurningerstraat

Na het dodelijk ongeluk op de Deurningerstraat eind juni, gaat de gemeente Hengelo volgende week een adviesroute instellen voor landbouwverkeer. Op de Deurningerstraat werd 23 juni een 12-jarig meisje door een landbouwtractor aangereden. De buurt is na het dodelijk ongeluk in actie gekomen en eist maatregelen.
De gemeente en een groep bewoners hebben vorige week overleg gehad, ook een famlielid van het overleden meisje zat bij dat overleg. Bewoners willen eigenlijk dat landbouwverkeer geweerd wordt van de Deurningerstraat, maar dat is op korte termijn moeilijk, zegt een woordvoerder: "Daarvoor moet een wettelijk besluit genomen, en daarop mogen allerlei zienswijzen ingediend worden, zoals bijvoorbeeld van landbouworganisaties." 
Een adviesroute is daarom een alternatief. In de gemeente worden blauwe bordjes geplaatst met de adviesroute, die voert via de rotonde Sloetsweg via de Sloetsweg naar de Oldenzaalsestraat, dan Hasselerbaan en via de Westelijke Esweg terug op de Deurningerstraat. En vice versa.
Op deze route zijn de wegen breder en rijden de fietsers op gescheiden fietspaden, aldus een woordvoerder van de gemeente. Volgende week worden de borden geplaatst. Op een later moment wordt onderzocht of deze route een definitieve status kan krijgen.
In het overleg heeft de gemeente ook toegezegd in 2015 de aanpak van de weg te plannen: "Samen met de bewoners gaan we een werkgroep formeren, die gaat kijken wat er met de weg moet gebeuren." In 2015 wordt de riolering van de Deurningerstraat aangepakt en moet meteen de inrichting van de weg veranderen. Tot en met december worden er plannen gemaakt, de bedoeling is dat in 2015 de aanleg van de weg, aanbesteed, gegund en uitgevoerd wordt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.