nieuws

'Claimstichting' legt namens pomphouders accijnsverhoging voor aan rechter

Tankstation
Tankstation
Brancheorganisaties Bovag en BETA gaan samen rechtszaken aanspannen tegen de Staat om de schade van de accijnsverhoging op diesel en lpg voor pomphouders in de grensstreek te verhalen.
De twee organisaties maakten vrijdag bekend dat zij, namens hun leden, schadevergoeding gaan claimen en dat er daarnaast een stichting wordt opgericht. Deze zogenoemde 'claimstichting' gaat in kort geding de onrechtmatigheid van de accijnsverhoging aan de rechter voorleggen.

Tanken in Duitsland en België

Bovag en BETA, een vereniging van en voor onafhankelijke pomphouders, verwijten de overheid bij het verhogen van de accijnzen te weinig oog te hebben gehad voor de belangen van de pomphouders in de grensstreek.
Die zouden omzetverlies lijden doordat veel klanten de grens oversteken naar Duitsland en België. Daar kunnen zij hun tank voor minder geld volgooien.

Omvang van claim moet nog worden bepaald

"Feitelijk is deze ondernemers het ondernemen onmogelijk gemaakt nu klanten massaal in Duitsland en België tanken. Dit tast het eigendom aan van ondernemers en maakt ondernemerschap zeer moeilijk en soms ook geheel onmogelijk. En dat is in strijd met het Europese verdrag voor de Rechten van de Mens", aldus de organisaties.
De omvang van de claim moet nog nader worden bepaald, maar volgens een woordvoerder van Bovag kan die in de tientallen miljoenen euro's lopen. De organisaties willen op korte termijn de dagvaardingen de deur uitdoen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.