nieuws

Heracles Almelo gaat voor tiende plaats

Heracles Almelo moet komend seizoen minimaal als tiende in de eredivisie eindigen. Dat zei voorzitter Jan Smit vrijdag tijdens de jaarlijkse persdag van de club.
"We spelen voor het tiende jaar op rij in de eredivisie", weet Smit. "Volgens de KNVB-ranking over de afgelopen tien jaar staan we op de tiende plaats. Dan moeten we ook minimaal tiende worden, vind ik."
De laatste keer dat Heracles bij de beste tien eindigde, is inmiddels vier seizoenen geleden. De laatste drie jaren sloot Heracles de competitie af als twaalfde (twee keer) en veertiende (vorig seizoen).
Smit wil het komende seizoen in ieder geval meer doelpunten zien dan het aflopen jaar: "Het maakt niet uit hoe we gaan voetballen, als ze maar gaan scoren. Er zijn een aantal verbeterpunten die we gaan aanpakken. Uit de statistieken blijkt bijvoorbeeld dat we één van de slechtst koppende ploegen waren. Vandaag of morgen staat er hier een kopgalg, dan gaan we goede koppers maken."
De selectie voor het komende seizoen is in principe compleet, al is er volgens de clubleiding nog wel wat budget om een extra speler aan te trekken als die kans zich voordoet. Trainer Jan de Jonge zei content te zijn over de spelersgroep: "De mix tussen jong en oud binnen deze selectie is goed. Wat opviel is dat de ervaren jongens hun ervaring al proberen over te brengen. We hebben de afgelopen veertien dagen al heel behoorlijk kunnen trainen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.