nieuws

Europese Commissie: 1,6 miljoen voor ontslagen bouwvakkers Overijssel

1,6 miljoen voor ontslagen bouwvakkers
1,6 miljoen voor ontslagen bouwvakkers
De Europese Commissie wil 1,6 miljoen euro vrijmaken voor ontslagen bouwvakkers in Overijssel en Gelderland. Het geld moet worden gebruikt om bouwvakkers die geen nieuwe baan kunnen vinden aan nieuw werk te helpen. Het geld moet uit het Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) komen.
Volgens de EU-commissaris voor Werkgelegenheid heeft de crisis bijzonder zware gevolgen gehad voor de bouwsector in Overijssel en Gelderland, waardoor ontslagen werknemers moeite hebben met het vinden van een nieuwe baan. Door 1,6 miljoen euro ter beschikking te stellen moeten de kansen op een nieuwe baan worden verhoogd.
Nederland heeft steun bij het EFG aangevraagd na het ontslag van meer dan 560 bouwvakkers. 475 werknemers met de zwaarste problemen met het vinden van een nieuwe baan kunnen door de Europese bijdrage geholpen worden. Dat kan bijvoorbeeld door ze bij een ander bedrijf in te zetten, beroepsopleidingen en een mobiliteitspool. Die mobiliteitspool is een flexibele pool voor werkzoekenden en werkgevers waarmee tijdelijke banen worden gecreëerd. 
Die maatregelen kosten in totaal 2,7 miljoen euro, waarvan 1,6 miljoen euro dus voor rekening van het EFG komt. Het Europees Parlement en de Raad van ministers van de EU moeten het plan nog wel goedkeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.