nieuws

Nog steeds overlast buitengebied Haaksbergen door enorme hoeveelheid regen

Een paar dagen na de enorme hoeveelheid regenwater die de afgelopen dagen, en zeker donderdag, uit de lucht is gekomen zijn in het buitengebied van Haaksbergen nog steeds problemen. Het regenwater kan amper worden afgevoerd waardoor weilanden en voortuinen in een waterballet zijn veranderd.
De oorzaak is volgens omwonenden aan de Kolenbranderweg de aangepakte Hagmolenbeek. In plaats van een rechte beek, meandert (slingert) de Hagmolenbeek sinds een tijdje weer door het landschap. Daarnaast riet geplant. De aanpassingen aan en het niet onderhouden van de beek zouden de doorstroming belemmeren en dus ook de waterafvoer.

Vaker aan de bel getrokken

De enorme hoeveelheid regenwater kan daardoor niet weg en nu staan delen van voortuinen en weilanden onder water. "We hebben hier al vaker over aan de bel getrokken", aldus een bewoner, "maar de verantwoordelijke instanties (het waterschap en LTO) hebben steeds gezegd dat ze pas iets kunnen doen als er daadwerkelijk schade is geleden. Nou, dat is nu dus het geval."
De boer in het gebied kan voorlopig niet op het land aan het werk door de hoge waterstand. Gras maaien is niet te doen, hooibalen staan deels onder water. Van andere bewoners in het gebied kunnen de pony's momenteel niet in het weiland terecht. Hoe groot de schade is kan nog niet worden gezegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.