nieuws

Inzamelingsactie in Hardenberg voor slachtoffers overstromingen Bosnië van start

Dutchbatter Boudewijn Kok uit Dedemsvaart is begonnen met zijn inzamelingsactie voor slachtoffers van de overstromingen in Bosnië in het voorjaar.
Boudewijn diende 20 jaar geleden als Dutchbatter in Srebrenica. De afgelopen jaren is hij een aantal keren teruggegaan naar het land, onder meer om te kijken of hij het land als burger kan helpen. Hij was er ook toen het land werd getroffen door de overstromingen en zag de gevolgen van heel dichtbij.

Op zoek naar spullen

Duizenden mensen moesten door de overstromingen hun huis verlaten en hebben niets meer. Na een oproep op onder meer TV Oost hebben zich drie transportbedrijven gemeld die hem willen helpen hulpgoederen naar het land te brengen. Ook heeft hij een opslaghal in Hardenberg ter beschikking gekregen waar de hulpgoederen naartoe gebracht kunnen worden.
Het transport staat gepland voor 4 september. Met drie vrachtwagens wordt er dan gereden. Boudewijn is nu hard op zoek naar spullen. Het gaat om huishoudelijke apparaten, meubels, maar ook houdbaar eten als pasta, rijst, zout, suiker en eten in blik.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.