nieuws

Waterschap Vechtstromen onderzoekt wateroverlast in buitengebied Haaksbergen

Waterschap Vechtstromen onderzoekt deze week wat nu precies de oorzaak is van het onderlopen van graslanden bij de Hagmolenbeek in het buitengebied van Haaksbergen, zonder direct het boetekleed aan te trekken.
Daarmee reageert het waterschap op de kritiek van bewoners en boeren, van wie de tuinen en het land de afgelopen week onder water liep door de zware regenval. Dit zou komen omdat Vechtstromen de natuur in de beek zijn gang laat gaan en weinig onderhoud pleegt.
In de beek is veel begroeiing. In tijden van droogte houdt dit groen juist water vast. Maar wanneer er flinke stortbuien vallen zoals dat de afgelopen week het geval was stuwt de begroeiing het water dusdanig op dat de beek overstroomt. Ook sloten die het water op de beek afvoeren lopen over.
Het gevolg is dat weilanden en tuinen overstromen. Veeboeren kunnen door de natte situatie nu geen gras maaien voor hun koeien. Het waterschap is geschrokken van de reacties en zegt zich in eerste instantie niet te kunnen vinden in de kritiek. Vechtstromen gaat nu onderzoek doen en verwacht binnen een week te kunnen melden of er iets aan de beek moeten worden gewijzigd.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.