nieuws

Kinderen terroriseren doof stel in Kampen al jaren door belletje te trekken

Wijkagent Jean Louis Becker in Kampen heeft geen goed woord over voor het terroriseren van een doof stel in de Dokter Damstraat in Kampen door kinderen uit de wijk: "Te kinderachtig voor woorden!"
Het gaat om een man en een vrouw die allebei zeer slechthorend zijn. Zeker vijf tot tien keer per dag wordt er belletje getrokken door kinderen uit de wijk. Volgens de wijkagent is het stel het pestgezin van de wijk geworden:  "Het lijkt wel of het overgaat van generatie op generatie en kinderen het elkaar vertellen."

"Schandalig"

Voor het dove stel is het extra vervelend omdat hun deurbel extra veel lawaai maakt. Ook buren hebben daar last van. Daarnaast gaan er ook nog allerlei lampen flikkeren als er op de bel wordt gedrukt. Omdat het stel nogal wat zorg nodig heeft moeten ze elke keer wel naar de deur, maar dus heel vaak voor niks.
In de stem van de wijkagent klinkt frustratie en boosheid door: "Het is schandalig en dat al twee jaar lang. Eigenlijk zouden al die kinderen moeten worden opgepakt zodat de ouders ze weer bij het bureau kunnen ophalen. Maar ik kan er ook niet de hele dag voor de deur gaan staan."

Wijkagent is er klaar mee

Buren zijn het ook helemaal zat en bemoeien zich ermee. "Vandaag was er nog een buurman die een 14-jarig meisje in de kladden had gegrepen", vertelt de wijkagent. "Dat moet je natuurlijk ook niet willen." De wijkagent heeft al wel eens een foto van zichzelf in de portiek gehangen met een waarschuwing, maar dat hielp niet. Via Twitter laat hij weten dat hij er helemaal klaar mee is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.