nieuws

Ondernemer Hennie van der Most heeft veel last van de crisis

De bekende Overijsselse ondernemer Hennie van der Most zit in zwaar weer, schrijft Het Financieele Dagblad. De crisis raakt hem hard, zegt Van der Most in een interview met de krant. "Alles komt tegelijk. We leven in een andere wereld dan vóór de kredietcrisis", aldus de ondernemer.
Van der Most moet bij veel bedrijven reorganiseren. Hij is bereid een groot aantal van zijn bedrijven te verkopen, aldus Het Financieele Dagblad. "Ik heb vijftien bedrijven. Had ik er maar één, dan was het nog te overzien. Maar nu komt alles tegelijk." Ook door faillissementen van klanten heeft Van der Most het moeilijk. "Daardoor ben ik voor €300.000 het schip in gegaan." Van een dreigend faillissement van zijn zakenimperium wil hij niets weten. "Ik laat geen bedrijven failliet gaan."
Vorige week werd bekend dat voor meer dan 50 werknemers van pretpark Speelstad Oranje ontslag is aangevraagd. Gisteren zijn er gesprekken gevoerd door de vakbonden en Speelstad Oranje over de toekomst van het personeel van het pretpark.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.