nieuws

Bewoners van sloophuizen in Losser krijgen voorrang bij keuze nieuwe woning

Woningcorporatie Domijn in Enschede
Woningcorporatie Domijn in Enschede
Woningcorporatie Domijn uit Enschede geeft de bewoners van woningen aan de Leliestraat en Irisstraat in Losser voorrang bij de overstap naar een nieuwe woning na sloop van hun huidige huis. Dat staat in de overeenkomst die op 24 juli wordt gesloten met de bewonerscommissie.
Woningcorporatie Domijn en de bewonerscommissie van de Leliestraat en Irisstraat in Losser zijn het eens geworden over de rechten, plichten en vergoedingen, waar bewoners recht op hebben gedurende de sloop en nieuwbouw aan de Leliestraat en Irisstraat. De belangrijkste afspraken in het Sociaal Plan gaan over de voorrang op het totale woningbezit van Domijn, de vergoeding van verhuis- en herinrichtingskosten en de huurprijs die bewoners gaan betalen in hun nieuwe huis. De bewoners kunnen naar een nieuwbouwwoning of bestaand huis naar keuze in de gemeente Losser, Enschede of Haaksbergen.
Domijn wil vanaf volgend jaar 98 huurwoningen aan de Leliestraat en Irisstraat in Losser gaan slopen. Uit bouwtechnisch onderzoek blijkt dat investeren in de woningen niet loont. De kosten om er duurzame en comfortabele woningen van te maken zijn hoger dan de baten.

40 huurwoningen worden teruggebouwd

Na de sloop wil Domijn een nieuwe en vooral ruimer opgezette buurt realiseren: minder woningen en meer ruimte en groen. Er worden veertig sociale huurwoningen teruggebouwd, die voldoen aan alle eisen van deze tijd. De rest van de grond is bestemd voor de uitgifte van bouwkavels.
Tussen de huidige huurwoningen staan ook zes koopwoningen. Domijn wil in overleg met de eigenaren deze woningen nog aankopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.