nieuws

Autoriteit Consument & Markt onderzoekt problemen Electrabel

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt de problemen met jaarafrekeningen van energiebedrijf Electrabel. Dat bevestigt de ACM desgevraagd aan RTV Oost. Electrabel heeft al maanden problemen met een nieuw ICT-systeem.
De onafhankelijke toezichthouder maakt zich vooral zorgen over de tijd die het kost om de problemen op te lossen. Electrabel worstelt al maanden met de problemen en nog steeds zitten 15.000 klanten in onzekerheid. Het gaat dan vooral om mensen die met zonnepanelen zelf energie opwekken en een te hoge jaarrekening hebben gekregen. Zij hebben vaak recht op een flinke teruggave maar krijgen die niet.
Electrabel erkent de problemen en denkt dat pas in het najaar alle problemen zijn verholpen. Het kan dan nog een paar maanden duren voordat alle klanten hun geld hebben. Erik Bockweg van Electrabel zegt dat het bedrijf bijna honderd extra mensen heeft ingehuurd om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Bockweg zegt het onderzoek van de ACM te steunen. "Ik vind het begrijpelijk dat ze hier zijn en we ontvangen ze dan ook met open armen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.