nieuws

Opluchting bij huiseigenaren in Overijssel over herstel woningmarkt

Opluchting bij huiseigenaren in Overijssel die al jaren hun woning te koop hebben nu de woningmarkt duidelijk aantrekt.
Uit cijfers van het Kadaster, waar alle woningverkopen worden geregistreerd, blijkt dat er in het eerste half jaar van 2014 ruim de helft meer huizen zijn verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name de tussenwoningen in het goedkopere segment verkopen goed.
Toch gaat niet bij elke verkopende partij de vlag uit. Veel woningen zijn met een flink verlies verkocht. Dit verlies kon in veel gevallen worden meegefinancierd met de koop van een nieuwe woning.
Dat met name de woningen in het goedkopere segment sneller worden verkocht is volgens makelaars een goed teken voor de totale woningmarkt. Op die manier ontstaat er een betere doorstroming en zullen ook de duurdere appartementen makkelijker worden verkocht. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat verkoop van deze woningen tot nu toe nog erg achter blijft.
Makelaars verwachten dat de huizenprijzen op de meeste plaatsen in Overijssel niet verder zullen dalen. Toch kan het nog tientallen jaren duren voordat de prijzen van woningen weer op het niveau zitten van voor de crisis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.