nieuws

"Politiek moet sloop school Van Heutszkazerne Kampen tegenhouden"

De Van Heutszkazerne in Kampen
De Van Heutszkazerne in Kampen
DeltaWonen heeft 'rücksichtlos' gehandeld door, zonder overleg met het college van burgemeester en wethouders van Kampen, een sloopvergunning voor het monumentale schoolgebouw van de Van Heutszkazerne aan te vragen. Dat zei wethouder Gerlofsma van monumenten dinsdag, zo meldt weekblad De Brug.
Volgens de wethouder heeft DeltaWonen na de maatschappelijke commotie rond de sloopaanvraag inmiddels zelf ook 'een beetje spijt' van de actie, maar van intrekken is nog geen sprake. De woningcorporatie gaat in gesprek met het college over de toekomst van het pand. DeltaWonen is al sinds 2000 eigenaar van de school.
Gerlofsma is van mening dat de gemeenteraad de sloop nog kan tegenhouden. Uit onderzoek blijkt dat het schoolgebouw een hoge monumentale waarde heeft. De gemeenteraad van Kampen kan dus beslissen om het gebouw een monumentale status te verlenen. In dat geval is sloop van de baan.

Aanvraag sloopvergunning niet compleet

Ook als de gemeenteraad hier niet toe overgaat, wordt het voor woningcorporatie DeltaWonen lastig om een sloopvergunning te krijgen. Een eerder verzoek voor de vergunning op 18 juni is door de gemeente afgewezen omdat de aanvraag hiervoor niet compleet was. Of er een nieuwe aanvraag komt, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.