nieuws

Steeds meer verzet uit de grensstreek tegen tolplan Duitsland

Duitsland
Duitsland
Steeds meer politici en ondernemers in de Duits-Nederlandse grensstreek komen in verzet tegen de tolplannen. Zij roepen de Bondsregering in een resolutie op af te zien van het omstreden tolheffingsplan. Vorige week kwam een aantal Twentse burgemeesters al in actie tegen de plannen.
De plannen houden onder meer in dat op alle wegen in Duitsland tol betaald moet worden. Dat heeft volgens tegenstanders grote negatieve gevolgen voor onder meer bewoners in de grensstreek. Op het vliegveld in Weeze, vlak over de grens bij het Limburgse Venray, zijn vandaag lokale bestuurders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de toerismesector bij elkaar gekomen om hun boodschap toe te lichten: de tol is een stap terug.
Die boodschap werd vrijdag ook meegedeeld door de burgemeesters van Losser, Tubbergen, Dinkelland, Nordhorn en Bad Bentheim. De tolheffing brengt schade toe aan de lokale economie, vinden de politici en ondernemers. Nederlanders die in de grensstreek wonen zullen bijvoorbeeld niet meer zo snel over de grens gaan om te tanken of boodschappen te doen.
Ook de politievakbond in Duitsland heeft al laten weten dat hun leden niet zitten te wachten op het controleren van de aanwezigheid van tolvignetten in auto's.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.