nieuws

Jason Davidson niet aanwezig bij trainingskamp Heracles Almelo

Jason Davidson
Jason Davidson
De Australische verdediger Jason Davidson van Heracles Almelo is maandag niet op komen dagen om met de club af te reizen naar een trainingskamp in Duitsland. Volgens Voetbal International heeft Heracles de verdediger daarom formeel aangezegd dat hij in gebreke is gebleven.
De club heeft nog op geen enkele manier contact gehad met de Australiër. Voorzitter Jan Smit heeft tegen Voetbal International gezegd dat Davidson vermoedelijk in Engeland is, op zoek naar een nieuwe club. Davidson speelde tijdens het WK in Brazilië onder meer met Australië tegen Nederland.
De Australische verdediger leek even transfervrij te vertrekken bij Heracles, omdat zijn contract in Almelo deze zomer afloopt. Zowel Heracles als Davidson heeft echter het contract niet opgezegd, waardoor zijn contract automatisch met een jaar wordt verlengd.
"Wij hebben reeds in januari bij Jason en zijn zaakwaarnemer aangegeven graag twee jaar met hem verder te willen", legt directeur Nico-Jan Hoogma eerder al uit op de clubsite van Heracles. "Hij wilde wachten tot het WK met Australië, maar omdat wij hem graag wilden houden hebben wij niet opgezegd. Dat heeft hij ook niet gedaan en dus ligt hij onder dezelfde voorwaarden nog een jaar vast. Zo zijn de regels van de CAO voor profvoetballers. Wij zijn uiteraard in contact met Jason en zijn zaakwaarnemer om dit verder te bepreken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.