nieuws

Gestolen fotodoek Haaksbergen weer terug, 15-jarige dief meldt zich

Het gestolen doek is weer terug
Het gestolen doek is weer terug
Een gestolen fotodoek met een zwart-witfoto van een zebra, onderdeel van de Buitenexpositie van de Fotobiënnale Haaksbergen, is weer terug. Een 15-jarige jongen uit Haaksbergen heeft tegenover de politie bekend dat hij het doek had gestolen. Maandag ontdekte de organisatie van de tentoonstelling dat het doek was verdwenen.
De moeder van de jonge dief heeft gisteren contact met de politie opgenomen en verteld dat haar zoon het doek uit de stellage had gehaald en mee had genomen naar huis. De jongen wordt doorverwezen naar HALT. "Wat ons betreft mag hij de bewegwijzeringsbordjes van de route en de informatiebordjes bij de doeken gaan schoonmaken", zegt Ben Lensink van de organisatie.

Meteen vervangen

Het doek is, nadat ontdekt was dat het was verdwenen, meteen vervangen door een herdruk. Die was nog over van de vorige diefstal eind mei. Toen werden hetzelfde doek en twee anderen gestolen en later teruggevonden. "We hadden toen al extra doeken laten drukken, daardoor konden we maandag meteen de lege stellage weer vullen", aldus de woordvoerder.

Opvallend dat het weer de zebra was

"Het is wel opvallend dat opnieuw het doek met de zebra is gestolen. Is het zo'n goed doek? Geen idee, dat is een kwestie van smaak. De tentoonstelling is een groot succes en het is wel een domper dat nu twee keer doeken zijn gestolen. Ze zijn beide keren gelukkig wel teruggekomen, maar het is wel vervelend."
Beveiligen is bijna niet te doen zegt Lensink. "Op een route van ruim 5 kilometer met 44 doeken en foto's is camerabewaking niet te doen. De politie kan wel extra opletten, maar die kunnen niet overal tegelijk zijn. We gaan zelf 's avonds ook meer routes lopen om te controleren. En verder is het hopen op het fatsoen van de mensen dat het niet nog een keer gebeurt."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.