nieuws

Bram Tankink schudt onrust snel van zich af

Bram Tankink
Bram Tankink
Bram Tankink was woensdag de beste Nederlander in de elfde etappe van de Tour de France. De wielrenner uit Haaksbergen kwam als dertiende over de meet in de rit die werd gewonnen door de Fransman Tony Gallopin.
Meer nog dan zijn eigen klassering gaf het rijden van Belkin-kopman Bauke Mollema en zijn adjudant Laurens ten Dam veel voldoening. "Het was de eerste dag dat Bauke en Laurens zich echt goed voelden. In het begin nog niet zo, maar later in de finale wel", aldus Tankink voor de camera van de NOS.
Mollema verloor in de eerste week ruim vier minuten op leider Vincenzo Nibali en staat op een ietwat teleurstellende negende plaats in het algemeen klassement. Tankink heeft echter nog alle hoop op een podiumplaats voor Mollema: "Nibali staat heel ver voor, maar Bauke staat niet heel ver van de derde plaats af. Daar moeten we de komende week voor gaan vechten. We hebben het geluk dat er een paar favorieten zijn weggevallen, dus dit jaar is de kans."
Mollema zou volgens een bericht in de Telegraaf volgend jaar verkassen naar Trek, terwijl de rest van de Belkin-ploeg nog in onzekerheid verkeert over het voortbestaan van de ploeg. Volgens Tankink is dat echter niet van invloed op de prestaties: "Het gaf vanochtend wel even een klein beetje onrust, maar zodra de koers begint gaat de knop om. We zijn allemaal professionals en hebben een gemeenschappelijk doel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.