nieuws

"Parkeerplaatsen Markt Ommen moeten nu snel verdwijnen"

Parkeerplaatsen moeten weg
Parkeerplaatsen moeten weg
De parkeerplaatsen op de Markt in Ommen moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Het college van burgemeester en wethouders moet de eerder aangenomen motie gaan uitvoeren, voordat er ongelukken gebeuren op de Markt. Dat zegt de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) in een brief aan het college. De parkeerplaatsen hadden al verdwenen moeten zijn, zegt de VOV.
In de motie van de VOV, die op 3 juli werd aangenomen, is het college opgedragen om de Markt ter hoogte van het marktgebouw autovrij te maken. Dat moest vóór 15 juli gedaan zijn. Vorige week schreef het college echter dat het niet wenselijk is het plan uit te voeren, omdat er onder de ondernemers geen draagvlak zou zijn.
De argumentatie die het college daarbij geeft is volgens de VOV erg mager. Er wordt niet gezegd welke ondernemers tegen het autovrij maken van de Markt zijn en waarom ze tegen zouden zijn. Ook gaat het college niet in op de verkeersveiligheid, terwijl dat juist één van de redenen is waarom de plek autovrij moet worden.
Volgens de VOV is er de laatste tijd een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan voor fietsers en voetgangers. Er zouden al een paar keer (bijna) aanrijdingen zijn geweest tussen auto's en fietsers en voetgangers.
De partij vindt dat de gemeente de motie niet aan de kant mag schuiven, ook omdat de motie met een overgrote meerderheid aan stemmen werd aangenomen. De VOV draagt het college op het besluit alsnog zo snel mogelijk uit te voeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.