Nieuws

Sportverenigingen in Enschede akkoord: verhuizing en clustering stap dichterbij

Het huidige sportpark Diekman
Het huidige sportpark Diekman © RTV Oost
Acht sportverenigingen in Enschede hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring om te verhuizen naar de nieuwe sportcampus op Diekman-Oost. Nog eens drie verenigingen deden hetzelfde voor de clustering in Enschede-Zuid.
Het is een langgekoesterde wens van de gemeente om sportverenigingen in Enschede gezamenlijk onder te brengen.

Diekman-Oost en MFSA Zuid

American football-vereniging Enschede Broncos, frisbeevereniging Disc Devils Twente, handbalvereniging EHC'95, rugbyvereniging ERC'69, volleybalvereniging Twente'05 en voetbalverenigingen PW, SC Enschede en De Tubanters hebben hun handtekening gezet en verhuizen in de toekomst naar Diekman-Oost.
Ook de drie voetbalclubs Victoria '28, FC Suryoye-Mediterraneo en FC Aramea hebben hun handtekening onder een intentieverklaring gezet. Zij willen gezamenlijk verhuizen naar een nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie in Zuid-Enschede.

Grote wens

Met deze intentieverklaring kan er een grote stap in de goede richting gezet worden om de clubs te clusteren. Al jaren ligt het plan op tafel, maar clubs kwamen er tot nu toe niet uit.
Voor beide projecten is volgens het college een investering nodig van de gemeente van 1,8 miljoen euro voor MFSA Zuid en 1,2 miljoen euro voor Diekman-Oost. Het voorstel voor deze investeringen ligt nu bij de gemeenteraad.

Minder sportparken

Het doel van de clustering is om het aantal sportparken in Enschede terug te brengen en daarmee de sportvelden en accommodaties efficiënter te benutten. Daarnaast wil de gemeente de sportparken verduurzamen, met gezonde en toekomstbestendige sportverenigingen.
Als het plan van de clustering door de raad komt, kan een aantal bestaande sportparken herontwikkeld worden of verdwijnen. De structurele besparing dankzij de clustering moet zo'n 200.000 euro per jaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.