nieuws

Man uit Ommen veroordeeld tot half jaar cel voor diefstal graafmachines

De cel in na herhaaldelijke diefstal van graafmachines
De cel in na herhaaldelijke diefstal van graafmachines
De rechtbank in Zwolle heeft een zwakbegaafde autistische man uit Ommen veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan 12 maanden voorwaardelijk.
De man speelde een belangrijke rol in een aantal diefstallen van graafmachines. Een medeverdachte uit Hasselt werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Een medeverdachte uit Deventer kreeg 180 uur werkstraf.
De rechtbank vond bewezen dat de man uit Ommen een graafmachine wegnam van een terrein in Gramsbergen en in Dalfsen. Daarnaast vond de rechtbank bewezen dat de man identificatieplaten van graafmachines stal en vervalste. De man werd vrijgesproken van twee diefstallen in Deventer en Ambt Delden. Volgens de rechtbank ontbreekt in die zaken het bewijs dat de man daar ook graafmachines wegnam.
Het is niet de eerste keer dat de man uit Ommen veroordeeld wordt wegens diefstal van graafmachines of andere landbouwwerktuigen. De man zou op internet handelen in de machines. De gestolen graafmachines werden omgekat en verkocht naar het voormalige Oostblok.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.