nieuws

Veetransporteur Stens Staphorst bedreigd na beelden social media

Veetransporteur Stens in Staphorst wordt per mail en telefoon bedreigd nadat een vrouw een filmpje op social media plaatste van een aanhanger met koeien in de zon. Veel mensen deelden het filmpje en spraken schande van de situatie.
Koeien op transport moeten binnen 8 uur op de plek van bestemming zijn. De koeien in het filmpje hebben zo'n 45 minuten stil gestaan, omdat de chauffeur nog op twee adressen koeien moest laden. Stens zegt dat de koeien water hadden en dat als het warmer wordt dan 25 graden de ventilatie aangaat in de wagens. De veewagens worden achteraf geparkeerd, zodat mensen in de bouw of op een industrieterrein geen last hebben van de wagens.
De veetransporteur is geschrokken van alle hatelijke reacties en heeft contact gehad met Wakker Dier en Eyes on Animals. Eyes on Animals heeft op hun Facebookpagina een verslag gezet van het gesprek met Stens.
De veetransporteur zegt zich aan alle richtlijnen en regels te houden. Dat iemand een filmpje plaatst zonder vraag om uitleg en zo een hetze veroorzaakt zoals Stens het noemt, vinden zij onbegrijpelijk. Stens heeft contact gezocht met de vrouw die het filmpje heeft gemaakt, omdat zij willen dat het filmpje wordt verwijderd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.