nieuws

38 klachten over bijstandsuitkering in Enschede, de meeste zijn verholpen

38 klachten over aanvraag bijstandsuitkering
38 klachten over aanvraag bijstandsuitkering
Enschede heeft via het klachtenmeldpunt aanvraag bijstandsuitkering 38 klachten binnengekregen. In vijf gevallen had de gemeente een fout gemaakt. Alle klachten zijn behandeld en zoveel mogelijk verholpen.
Het meldpunt werd in maart in het leven geroepen door de eenmansfractie Lijst Margriet Visser, nu Enschede Anders. Lijsttrekker Visser was verontwaardigd over de regel dat mensen die een bijstandsuitkering aanvragen eerst vier weken werk moeten zoeken voordat ze een uitkering krijgen. Volgens haar is dat illegaal en zou dat schrijnende situaties in de hand werken. Visser denkt met het meldpunt zichtbaar te maken dat de maatregel geen goed doet.

'Maatregel succesvol'

De gemeente Enschede maakte vorige week bekend dat de maatregel succesvol is. Een aantal mensen heeft in die zoekperiode werk gevonden en dat scheelt de gemeente op jaarbasis ruim anderhalf miljoen euro. Schrijnende situaties hoeven zich niet voor te doen: voor mensen die niet een maand kunnen overbruggen is er een voorschot.
Volgens Visser zijn de 38 klachten maar een deel van het werkelijke aantal. "Niet iedereen wil dat ik hun klachten doorstuur aan de wethouder." Volgens wethouder Welman kan hij echter niks doen voor de klagers als hij niet weet waar ze tegenaan lopen. Hij meent dat het klachtenmeldpunt van zijn vroegere partijgenoot Visser bovendien overbodig is, omdat de mensen die daar klagen ook door de gemeente op eenzelfde manier geholpen zouden zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.