nieuws

PvdA-statenfractie blij met Europese steun voor werkloze bouwvakkers in Overijssel

Steun voor omscholing bouwvakkers
Steun voor omscholing bouwvakkers
De PvdA-statenfractie is blij dat er alsnog 1,6 miljoen euro aan Europese steun beschikbaar komt om honderden werkloze bouwvakkers in Overijssel en Gelderland aan een nieuwe baan te helpen.
De PvdA-fractie in de Provinciale Staten van Overijssel vroeg twee jaar geleden al om een bijdrage uit het Europese Fond Globalisering omdat er toen 3 miljoen uit dat fonds naar een project voor omscholing van werkloze bouwvakkers in de Gelderse Achterhoek ging. Overijssel viel toen buiten de boot.
"Ik ben erg blij met het voornemen van de Europese commissie," zegt PvdA-Statenlid René Tenkink. "In Overijssel zitten honderden bouwvakkers tegen hun zin werkloos thuis. Met dit Europese geld kunnen zij omgeschoold worden en werkervaring opdoen, en zo hopelijk snel weer aan de slag."
Dit keer lijkt het er voor de werkloze bouwvakkers in Overijssel beter uit te zien. Ze krijgen nu wel hulp van Europa om aanvullende beroepsopleidingen te volgen of zich om te scholen voor ander werk. De subsidie van 1,6 miljoen euro is ook bedoeld voor outplacement en het opzetten van een mobiliteitspool.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.